Oppskrift på Kjebab – Bærekraftig mat

Oppskrift på Kjebab – Bærekraftig mat

Marco Grønnslett

Publisert 24 Sep 2025

https://vingtorarbeidsbar.no/wp-content/uploads/2025/09/1d4878d6267872116c3c8f97ad90702def1fa716a069b12ac3bf0eccba1abb29.jpg

Heltstekt kjelår med agurksalat, syltet kantarell og spicy tyttebærmajones, av Kristian Rinde

Krydderblanding: 

1ss malt spisskummen 

1ss malt koriander 

1ss hvitløkpulver 

1 ss oregano 

1/2ss paprikapulver 

1ts gurkemeie 

1ts ingefærpulver 

1ts malt svartpepper 

1/2ts malt nellik 

1/2ts malt hvittpepper 

1/2ts malt kanel 

Bland alt sammen. 

Kjelår: 

Gni inn kjelåret med litt kryddeblanding og litt olivenolje. Legg i kjøleskap over natten. Evt noen timer på kjøkkenbenken. 

Forvarm ovnen til 125 gr. Stek kjøttet i 2,5 – 3 timer. Kjøttet skal slippe beinet. 

Riv opp kjøttet i passende biter. 

Agurksalat: 

Skjær 1 agurk i små terninger. Kutt ½ kinakål i tynne strimler. 

Bland inn 2 ss sumac, saften av 2 lime, 2 ts sukker, 1 ts sesamolje og 2 ts maldonsalt. 

La stå i ca en time. 

Syltet kantarell: 

0,5 kg kantareller 

1 strimlet rødløk 

1.5 dl hvitvinseddik 

2 dl sukker 

4 dl vann 

1 ts enebær 

1 ss fennikelfrø 

4 stk laurbærblad 

2 ts pepperkorn 

Kok opp eddik, sukker og vann. Tilsett krydder. La det koke et par minutter. 

Rens soppen. Ha så soppen over i syltelaken og la det koke et minutt til. 

Ha både soppen og syltelaken over i helt rene og tørre glass. Pass på at laken dekker soppen. Sett kaldt. Kan lages flere dager i forveien. 

Tyttebærmajones: 

2 eggeplommer 

1 egg 

2 ss vann 

2 ts dijonsennep 

30 stk tyttebær 

2 ss gochujang – fermentert chilipaste 

2 fedd hvitløk 

Salt og pepper 

Saft av 1 sitron 

2,5 dl rapsolje 

2 ss sesamolje 

Ha alt utenom oljene i en høy beholder. Sett i stavmikseren og hell forsiktig olje oppi mens du kjører mikseren. Beveg mikseren opp og ned etter hvert som massen tykner. 

Pakk alt inn i Liba tynnbrød. Begynn med agurksalat. Så revet kjekjøtt. Topp med kantarellene, tyttebærmajones og evt salt potetchips og finhakket gressløk.