Innsikt

Smaken av endring i sentrum av Stavanger

Smaken av endring i sentrum av Stavanger

Vingtorarbeidsbar

Publisert 04 Apr 2023

https://vingtorarbeidsbar.no/wp-content/uploads/2023/05/Vingtor_Apning_189.jpg

Hos Vingtor er den tradisjonelle buffeten historie. Det nye kafékonseptet byr på arbeidslunsj med restaurantpreg, en levende møteplass med smakfulle retter og betydelig mindre matsvinn.

Ansatte forventer at deres fysiske og mentale helse blir ivaretatt og tatt på alvor, og mange forventer at deres arbeidsgivere har en sterk strategi som kan håndtere eventuelle problemer de ansatte måtte ha.

«På vår kafé kan du nyte deilige smaker og velge fra en meny som varierer med årstidene og tilgjengelige råvarer, som gjør det enkelt for gjestene å ta sunne valg.»  

sier Karl Erik Pallesen.

Pallesen er kokkeansvarlig hos Matboden som driver kafeen på Vingtor Arbeidsbar. Den tidligere sjefen for kokkelandslaget er spent på å se det nye konseptet blomstre i lokalene i utkanten av Holmen i Stavanger sentrum.

«Vi er overbevist om at Vingtor kommer til å bli en levende møteplass for de som jobber her, for naboene og for alle som ønsker å komme innom.»

Mål: Mindre matsvinn!

«Det nye kafékonseptet er en del av et ambisiøst bærekraftsmål for Matbodens lunsjtilbud», forklarer Pallesen.

«Vi kaster bort for mye mat i landet vårt, så det må skje betydelige endringer. Innen 2026 har vi satt et mål om å redusere 80 prosent av matsvinnet i våre bedriftsrestauranter.»

Å gå bort fra den tradisjonelle lunsjbuffeten har mange positive sider, ifølge Pallesen.

«Våre kokker sørger for at maten er næringsrik og smakfull, og de serverer porsjoner i riktig størrelse. Den hyggelige restaurantopplevelsen er en god erstatning for buffeten som fører til store mengder matsvinn hver dag.

Noen vil kanskje synes det er uvant å ha en bedriftsrestaurant uten buffet, men vi er sikre på at det vil bli godt mottatt. Dette er mat som smaker godt og som gjør godt.»

Fristende meny

En vanlig hverdagsmeny på Vingtor Café inkluderer en varm lunsjrett, dagens suppe, salater, sandwicher og bakervarer. Og selvsagt utmerket barista-kaffe!

«En skikkelig god kopp kaffe er viktig, i seg selv og som en del av måltidet. Vi har en dedikert vert som ønsker deg velkommen og sørger for at du får smake vår høykvalitets barrista-kaffe.»

Kafeen tilbyr også det de kaller «kutt svinnet»:

«Når dagen går mot slutten, blir mange av rettene fra kafeen solgt som take-away med god rabatt. Det er en super mulighet til å ta med noe velsmakende hjem eller for de som jobber utover ettermiddagen eller kvelden», sier Pallesen.

Kafeen imøtekommer allergier og ulike diettbehov som en vanlig restaurant.

Ta med en venn!

Til sammen sørger menyen, atmosfæren og gjestfriheten for en varm velkomst, enten du kommer fra kontorplassen din i samme bygg, eller du kommer innom på besøk.

«Vi tror at bedre mat og drikke har innvirkning på både arbeidsglede, motivasjon og humør. Det kan være en god kopp kaffe alene eller sammen med en kollega, den viktige lunsjpausen eller et sted å finne inspirasjon, selv om du faktisk jobber andre steder.»

I tillegg til å sørge for lunsj til leietakere og medlemmer av Vingtor Arbeidsbar og at det er en åpen kafé for alle på dagtid, er det mulig å bestille lokaler til møter, kurs, konferanser eller andre arrangementer og sammenkomster – også utenom ordinær åpningstid. Pallesen ser frem til tiden fremover:

«Å ha slike arrangementssteder i sentrum er fantastisk! Vi er glade for at enda flere mennesker skal oppdage tilbudene og mulighetene hos Vingtor. Velkommen inn, og ta med en venn!»

Matboden er en innovativ leverandør innen catering, kantinedrift, dagligvareproduksjon og restaurantdrift. Selskapet driver også blant annet Fisketorget Stavanger og Restaurant Grøningen på Kvitsøy.